Blijf Positief!

Als vandaag iets onverwachts gebeurt, probeer dan, ongeacht wat het is, aan te nemen dat het gebeurt met een positieve reden.

Dit bevordert niet alleen je gemoedstoestand, maar je leert ook meer vertrouwen te hebben in het proces. Bestempel niet direct iets als goed of fout. Het kan nog wel eens beter uitpakken dan je denkt.

“Today, no matter where I am going, no matter what I am doing it is my dominant intent to see that which I am wanting to see.”

`Esther Hicks

Een jaar geleden zat ik in een dipje. Het ging niet lekker op mijn werk en ik was moe van al het gedoe. Ik zat op dat moment te twijfelen of er nog wel een toekomst voor mij  lag bij de politie en of het me nog gelukkig maakte. Mijn man en ik besloten een dagje te shoppen in een andere stad samen met onze zoon van (destijds) 2 jaar oud. Ik had op internet een new age winkeltje gevonden en dat was mijn doel voor die dag. We gingen op pad en na een paar winkels te hebben bezocht kwamen we aan bij het winkeltje. Op het moment dat ik de winkel binnen stapte, zette mijn zoontje het op een krijsen. Hoewel dat bij zijn leeftijd hoort, baalde ik er van. Ten eerste had ik echt uitgekeken om lekker in dat winkeltje op mijn gemak rond te neuzen en ten tweede voelt een schreeuwpartij in zo’n rustige new age sfeer toch iets ongemakkelijker dan in de Jumbo.

Mijn man ging met hem mee naar buiten, maar de brulpartij was een straat verderop nog te horen. Ik was er klaar mee. Ik werd pissig en ging snel naar buiten. Mijn man en ik reageerden onze frustraties op elkaar af en met rood aangelopen kwade hoofden liepen we naar de parkeergarage.

Gelukkig kwamen we al snel tot een besef dat we onszelf even moesten resetten. We probeerden te lachen om het incident en besloten nog een rondje te lopen.

Opeens werd onze aandacht getrokken door een kristal/edelstenen winkel. Ik was niet bekend met edelstenen maar mijn man moedigde me aan naar binnen te gaan.

Er hing een hele fijne sfeer (om eerlijk te zijn veel beter dan in die vorige winkel) en er rende een hondje op mijn zoontje af waar hij direct mee begon te spelen. We raakten in gesprek en de eigenaar vertelde ons dat hij vroeger een metselaar was en uiteindelijk met edelstenen in aanraking was gekomen en daar zijn passie van had gemaakt. Van bakstenen naar edelstenen vertelde hij me.

Hij vertelde over de werking van de stenen en vroeg me, zonder dat ik er wat over zei, of ik tegen een burn out aan zat. Ik stond met tranen in de winkel maar dan op een goede manier. Uiteindelijk ben ik met een edelsteen (een amethist voor de liefhebber) naar huis gegaan en heb ik het weekend wat meer gelezen over de werking van edelstenen. Een voorbeeld van hoe iets beter uit pakt terwijl het in eerste instantie ruk lijkt. Dankzij de melt down van mijn zoontje kwam ik in een winkel terecht waar ik echt een connectie had met de eigenaar en werd geïnspireerd door zijn verhaal. Maar wacht…het werd nog leuker!

De maandag erop ging ik naar mijn werk. Daar aangekomen zag ik een cadeautje op mijn bureau liggen. Toen ik het openmaakte dacht ik “What the ….!” Het was een kaartje van Deborah met een spray en een rozenkwarts. De tekst was:” You rock!” Op het kaartje stond dat ze het knap vond dat ik een aantal beslissingen op het werk had genomen na een moeilijke periode. Deborah en ik kenden elkaar toen nog niet zo goed.

Naast dat ik ontzettend blij was met haar steun, vertelde ik haar hoe toevallig het was gezien mijn toevallige winkelbezoek. Ze vertelde me dat ze twijfelde of het cadeautje niet te zweverig was omdat niet iedereen met edelstenen bekend is. Ze vertelde ook dat ze het cadeautje eerder had willen geven maar dat de bezorging vertraging had opgelopen. Door de vertraging kwam het cadeautje juist op het perfecte moment. Nu een jaar later bleek het het begin the zijn van onze expandition. Ik heb het inmiddels weer naar mijn zin op mijn werk (door beslissingen vanuit mijn intuïtie genomen) en gaat Deborah na een goed gesprek met haar intuïtie binnenkort haar droom waarmaken door met een camper rond te reizen!

Goeroetip

Geïnspireerd door dit verhaal en niet vies van een beetje ‘woo woo’? Check dan eens de podcasts van Aaron Doughty. Aaron is een echte grinder en maakt dagelijks video’s/podcasts/instagramposts over hoe je je eigen realiteit kunt creëren. Het leuke is, het is veel praktischer dan je denkt! 🙂

Oh en laten we de winkel niet vergeten, zeker de moeite waard om een keer te kijken.

 

 

Leave a Reply

Close Menu
×
×

Cart