Je Missie ontdekken, Intuitie vs Ego

Wat als je intuitie je niet zo veel vertelt

Het is bijzonder om te zien hoe mijn pad zich heeft gevormd sinds we een jaar geleden aan deze website zijn begonnen. Er zijn nu al dingen gebeurd die ik nooit had kunnen voorzien en ik ben al gaande ook anders naar dingen gaan kijken.  Wat ik ervan heb geleerd is dat je er niet heel hard voor hoeft te werken of heel hard over na hoeft te denken. De kunst is juist soms om niets te doen en het te laten gebeuren.

Een paar maanden geleden schreef ik een blog met een concept over een ‘power hour routine’. Een uur per dag aan de bak om mijn doelen te bereiken en om productief te zijn. Ik was van plan om dit tijdens mijn vakantie op te starten en de ‘kick ass’ resultaten hier te delen. Er kwam een moment dat ik het gewoon niet kon plaatsen. Ik had er geen gevoel meer bij.

Maar wat dan wel? Ik kan vertellen wat er gebeurde. Misschien herken je het wel. Je zoekt een doel, een missie iets wat alleen maar bij jou past en waar je ontzettend succesvol in bent, jouw purpose.

Ik heb heel vaak mijn intuïtie geraadpleegd en gevraagd wat nou het doel in mijn leven is. Iedere keer bleef het angstvallig stil. Ik  merkte dat ik nerveus werd van het antwoord en dat er iets blokkeerde. Ik werd moe of gefrustreerd.

Wat grappig is, is dat ik het onbewust buiten mijzelf zocht. Ik luisterde niet echt naar mijn intuïtie. Ik hoopte dat er een stemmetje in mijn oor zou fluisteren en dat alles op zijn plaats zou vallen.

Wat ik niet door had is dat mijn brein toch naar iets spannends om zich in vast te kunnen bijten. Moet ik alles achter me laten en naar een ander land verhuizen? Een rigoreuze beslissing nemen door te stoppen met mijn huidige werk en het over te laten aan het lot? Een opleiding tot coach gaan volgen?

Mijn intuïtie ging er niet in mee en gaf geen antwoord, Tenminste…niet het antwoord waar mijn brein op hoopte. Het was namelijk niet spectaculair en het gaf niets om bang voor te zijn of uit te vogelen. Het brein houdt van puzzelen en het antwoord was eenvoudig.

Dit moment is het enige moment waar je missie ligt en waar geluk te voelen is.”

Het enige wat er uit mijn intuïtie kwam was : “ Geef jezelf de ruimte.” Er was zelfs een keer dat ik het achter elkaar bleef schrijven. Mijn brein vond het vreselijk.  Het brein houdt van problemen oplossen en analyseren is daarom gewend om naar problemen te zoeken. Dat was het punt waar het bij mij een paar keer vastliep.

Het grappige is dat er, toen ik mezelf de ruimte begon te geven, dingen gebeurde die spectaculair waren zonder dat ik er lang over na hoefde te denken. Ik hoefde geen power hour in te voeren of een voor en tegen lijstje te maken.  Het is juist goed om het van te voren niet te weten. Je brein kan namelijk niet wachten om controle over te nemen.

Ik kan me voorstellen dat je denkt: “ Dat klinkt wel mooi hoor dat de ruimte geven, maar hoe doe je dat dan? Het vergt wel een zekere vastberadenheid want om ruimte te krijgen is het belangrijk dat je je bewust wordt van hetgeen er in de weg zit zoals valse overtuigingen, onjuiste verhalen en angsten.

Wat er bij mij gebeurde is dat ik samen met mijn man na het raadplegen van mijn/onze intuïtie besloot om te verhuizen. Binnen 3 weken stond ons huis te koop, binnen 6 weken hadden we een ander huis en was ons huis verkocht.  Alles ontvouwde zich erg soepel en we zijn redelijk stressvrij en soepel verhuisd. Als iemand me dat een half jaar geleden had verteld had ik diegene uitgelachen.

Wat er verder dat gebeuren? Geen flauw idee, maar dat is ok. Ik vertrouw erop dat alles loopt zoals het hoort zolang ik mezelf de ruimte geef, luister naar mijn intuïtie en zoveel mogelijk aandacht besteed aan het hier en nu. Dit moment is namelijk het enige moment waar je missie ligt en waar geluk te voelen is.

Leave a Reply

Close Menu
×
×

Cart