Geef jezelf de ruimte

Je intuïtie is niet iets nieuws of iets dat je moet kweken of creëren. Het zit alleen zo verborgen door onze dagelijkse beslommeringen, de ratrace van je dag of door onze eigen gedachten, dat het lijkt dat je hard moet werken om er toegang toe te krijgen.

Goed nieuws! Je intuïtie is er al en het zal er altijd zijn. Het heeft alleen wat ruimte nodig. In dit artikel geven we je 3 tips om jezelf wat ruimte te geven zodat de antwoorden op vragen die jij hebt zich bijna vanzelf zullen aandienen.

Schrijven naar je intuïtie

In onze eerdere artikelen heb je wat kunnen lezen over je intuïtie. Een van de beste methodes is om te schrijven naar jezelf. We hebben dit wiel uiteraard niet zelf uitgevonden. Een dagboek bijhouden of ‘journalling’ is al iets dat jaren lang wordt toegepast en niet zonder reden. Het geeft je ruimte in je hoofd en inzicht in wat je dwars zit of wat je eigenlijk zou willen.

Schrijven naar je intuïtie is bijna hetzelfde. Het doel is om meer in contact te komen met jezelf en antwoord te vinden op vragen zonder je suf te piekeren. In dit artikel geven je wat tips om te schrijven naar je intuïtie.

In gesprek met je intuïtie

Je intuïtie, ook wel inner voice genaamd, is dat stemmetje dat je vaak wel hoort fluisteren op de achtergrond, maar niet altijd de aandacht geeft die het verdient. Je brein overschreeuwt vaak hetgeen je intuïtie je duidelijk wilt maken. Je brein wil graag helpen om je problemen op te lossen.  Maar zoals je vast wel hebt gemerkt, is je brein daar niet altijd heel goed in. Je kunt soms compleet vast komen te zitten in je eigen gedachtenpatronen.

 

Expand je intuïtie

Eén van de leukste voordelen van op expandition zijn is dat je meer gebruik kunt gaan maken van je intuïtie. Hoe leuk zou het zijn als je al je beslissingen zou kunnen maken door je onderbuikgevoel of je hart (het ligt er maar aan waar jij het voelt) te volgen in plaats van alle voors en tegens af te wegen en je suf te piekeren?

Je kent het ongetwijfeld, Het stemmetje dat je eigenlijk wel had gehoord en waar je achteraf naar had moeten luisteren. Of die keer dat je had geluisterd en waarbij je later ontdekt dat de andere keuze een ramp was geweest.

Wat is intuïtie?

Het woord intuïtie komt van het Latijnse woord intueor.  Intueor betekent ‘innerlijk zien, beschouwen of aandachtig bekijken. Van Dale omschrijft intuïtie als: ‘inzicht zonder nadenken’. Intuïtie is een manier van waarnemen en daarmee één van je zintuigen, ook wel je zesde zintuig genoemd. Het is het direct begrijpen van iets door de geest zonder erover na te denken of redenatie. Daardoor kun je heel snel situaties inschatten en beslissingen nemen.

 

Close Menu
×
×

Cart