Geef Jezelf De Ruimte

3 Tips Om beter naar Je Intuïtie te luisteren

Je intuïtie is niet iets dat je moet kweken of creëren. Het zit vaak zo verborgen achter je gedachten, dat het lijkt dat het er niet is. Goed nieuws!  Je intuïtie is er al en het zal er altijd zijn. Het heeft gewoon wat ruimte nodig. In dit artikel geven we je 3 tips om jezelf meer ruimte te geven, zodat je je intuïtie leert herkennen. 

Snel naar de tips? Download de factsheet!

‘All you can do is create a space to happen, for grace and love to enter.’

~ Eckhart Tolle

  1. Adem in, Adem uit

Misschien wat cliché, maar clichés zijn er niet voor niets. Soms zijn we zo druk met van alles, dat we onszelf niet eens de tijd gunnen om te ademen. Uiteraard ademen we de hele dag door en hoeven we er ons niet bewust van te zijn, maar je zult verbaasd staan hoe een paar bewuste diepe ademhalingen je ruimte kunnen geven, zowel in je brein als in je lijf.

Als je te lang in een dezelfde houding zit, de hele dag gehaast bent of druk bezig bent om een probleem op te lossen, merk je dit vaak pas aan het einde van de dag aan je lichaam.

Je energie is op bepaalde plekken vast gaan zitten, bijvoorbeeld in je onderrug, je schouders of rondom je hoofd. Door te ademen zorg je dat de vastgelopen energie wegstroomt en dat er ruimte ontstaat. Met 3-5 ademhalingen per keer kun je jezelf al resetten. Als je dit een paar keer per dag doet zul je snel verschil merken.

Dit geldt ook als je merkt dat je aan het piekeren bent. Ik heb regelmatig dagen dat ik alles snel af wil hebben of waarbij ik een probleem wil oplossen en maar blijf denken. Het brein voelt zich op zo’n moment ontzettend belangrijk, want het is bezig te doen waar het goed in denkt te zijn, problemen uitvogelen.  Ademhalen zorgt dat je gedachten een zetje krijgen zodat ze door kunnen lopen. Vergelijk je gedachten met voorbijgangers in een park. Je zit op een bankje en zo af en toe passeren kletsende mensen je. Je hoort wat ze zeggen, maar je hecht er geen waarde aan. Ze lopen door en je volgt de rest van het gesprek niet meer.

Merk je dat er een gedachte is die hardnekkig terug blijft komen? Zie ze als fruitvliegjes die om je heen blijven hangen en blaas ze weg. Gun jezelf die momentjes om te ademen en je zult merken dat je intuïtie je leidt naar dingen die jou een fijn gevoel geven. 

2. Geef jezelf de ruimte, letterlijk

Grote kans dat jullie Marie Kondo, de opruimgoeroe, kennen.  Die hype is niet voor niets gaande. Als je tijd doorbrengt in opgeruimde ruimtes met een goede vibe, komt er vanzelf ruimte voor wat je echt nodig hebt. Er zijn verschillende verklaringen voor.

  • Het is  best simpel. Spullen leiden af. Als je in een ruimte zit waar veel spullen staan of waar het een rommel is, word je afgeleid en verlies je je focus.
  • Er zit bijna altijd een verhaal vast aan de spullen die je bewaart. Het kapotte kettinkje dat je herinnert aan een leuke vakantie,  je dure studieboeken die je nooit meer bekijkt, maar waarvan je het zonde vindt ze weg te gooien, een stapel administratie die je ooit nog wil uitzoeken etc. etc. etc. We komen niet bij onze intuïtie omdat het vertroebeld wordt door verhalen of overtuigingen. Onbewust kunnen spullen je overtuigingen geven. Als je naar je stapel administratie kijkt bijvoorbeeld, kun je denken dat je tekort schiet omdat je er een zooitje van hebt gemaakt, waarna je vervolgens weer denkt dat je daarom ook niet goed genoeg bent voor …… vul zelf maar in. Overtuigingen belemmeren vaak dat wat je echt wil bereiken.
  • Spullen loslaten is leren loslaten. Om je intuïtie meer naar voren te laten komen, is het belangrijk om je brein los te zien van jezelf (je weet wel die voorbijgangers). Zodra je de voorbijgangers voorbij laat lopen, kun je gaan genieten van de bloemen, het zonnetje en de ruimte die je ervaart als je op dat bankje zit. Datzelfde geldt voor loslaten van spullen. Je waardeert wat ze voor je hebben betekend en je laat ze los. Je creëert ruimte voor nieuwe ervaringen.

3. Stop met oordelen, begin bij je zelf.

Als je jezelf bewust wat meer ruimte gaat geven, zul je merken wat voor gedachten en overtuigingen er langs komen die niet behulpzaam zijn. Als je je bewust wordt van een overtuiging, wees dan niet te streng voor jezelf. Ons brein is eenmaal zo geprogrammeerd. Dankzij het verruimen van ons bewustzijn leren we er steeds beter om mee te gaan.  Het feit dat je je bewust wordt en oefent met deze materie, betekent dat je aan het evolueren bent. Wees er dankbaar voor en veroordeel jezelf niet. Er gaan nog zat dagen komen dat je pissig wordt om iemand die je afsnijdt, dat je uitvalt tegen je vriend/vriendin zonder reden of dat je niet kunt stoppen met piekeren. So what…Give yourself a break! (de ruimte dus;-)) .

Een oordeel is alleen maar een nieuw verhaal verzonnen door je brein.  Accepteren, erkennen en loslaten is een manier om jezelf ruimte te geven. Als je aandacht niet meer wordt opgeslokt door jezelf of anderen te veroordelen komt er ruimte voor…je raadt het al, je intuïtie!

3 Tips Om beter naar Je Intuïtie te luisteren

1. Adem in Adem uit en voel de ruimte in je lichaam en hoofd

2. Geef jezelf letterlijk de ruimte, ruim op en laat los

3. Veroordeel jezelf niet, je bent zo goed bezig!

Hoe zit het met jou?

Geef jij jezelf de ruimte? Staan er overtuigingen in de weg die jou blokkeren om je diepste wensen na te leven? Begin met kleine stapjes en je zult merken dat het effect groot is. Probeer je vandaag bewust te worden van 1 overtuiging die je los kunt laten. Wil je iets over dit onderwerp delen of heb je vragen? Laat een reactie achter,  mail ons, of bezoek onze community. We helpen je graag bij jouw expandition!

Leave a Reply

Close Menu
×
×

Cart