I have a dream

Hoe dromen realiteit worden

Daar zit ik dan. In mijn keuken die binnenkort niet meer van mij is. Ons huis is verkocht. Het is allemaal onderdeel van ‘the bigger plan’.
 
Ballast kwijtraken
Ik voel al een lange tijd dat ik geen onnodige ballast meer met mij wil meedragen. Letterlijk en figuurlijk. Ik ben al een tijdje bezig figuurlijke ballast kwijt te raken. Dit doe ik door prioriteiten te stellen, los te laten wat mij niet langer dient, mij bewust te zijn van mijn gedachten, mijn gedachten zoveel mogelijk zorgvuldig te kiezen en mijn intuïtie te volgen bij het zetten van volgende stappen.
 
Letterlijke ballast is voor mij alles wat ik aan spullen om mij heen heb verzameld in de loop der jaren. Een eengezinswoning vol. Kamers vol spullen, waarvan ik driekwart niet gebruik. Voor de heb. Omdat ik het mooi vond. Kan weleens handig zijn. Het is allemaal ballast in mijn hoofd geworden, want het moet onderhouden worden, schoongemaakt worden, opgeruimd worden.
Hoe zou het zijn om niets meer te hebben? Nou ja niets meer? Alleen the essentials. Wat heb je nou echt nodig aan spullen in het leven? Een dak boven je hoofd, eten en drinken, een paar verzorgingsproducten (anders rennen mensen gauw weg van me denk ik 😅) en wat kleding.
 
Terug naar de basis
Zo ontstond het verlangen om alles weg te doen. Om eens te kijken wat het met me doet als ik alleen nog maar de basis heb. Leven in een camper. Met alleen elkaar en de natuur om ons heen. Tijd voor de dingen die echt belangrijk zijn in het leven. Mijn eigen route volgen. Geen haast hebben. Niet over de dag van morgen na hoeven denken, want die komt vanzelf zonder zorgen. Tijd voor mijn hobby’s. Tijd voor de honden. Tijd voor elkaar.
 
Hoewel het verlangen als vanzelf naar boven kwam, voert het plan zich niet vanzelf uit helaas. De afgelopen maanden hebben mijn vriend en ik hard moeten werken om het huis af te maken. Nu zijn we onze spullen aan het sorteren. Het meeste gaat weg. We verkopen van alles op marktplaats, geven dingen weg en gooien een hoop weg. Hier zijn we nog wel even mee bezig.
 

Wat eerst slechts een droom was, wordt langzaamaan realiteit. Het is zo mooi om te zien wat je zelf kunt creëren. Het begint allemaal met een verlangen en het geloof dat het je gaat lukken om het te bereiken.”

Van droom naar realiteit
Ik merk dat het nu ook tijd wordt om te beginnen aan de voorpret van de reis. De voorbereiding, het uitzoeken van een camper, YouTube filmpjes kijken van landen die we gaan bezoeken en lijstjes maken van spullen die wel meemoeten. Als ik die filmpjes op YouTube kijk, merk ik dat ik mezelf al helemaal zie zitten voor de camper aan de rand van een meertje. De zon gaat onder. Glas wijn erbij. Wat lekkers. Het is al realiteit in mijn hoofd. If you can believe it, you can achieve it. Wat eerst slechts een droom was, wordt langzaamaan realiteit. Het is zo mooi om te zien wat je zelf kunt creëren. Het begint allemaal met een verlangen en het geloof dat het je gaat lukken om het te bereiken.
 
What if you fall?
Laat je niet door anderen tegenhouden in het navolgen van je dromen. Ik maak het nu dagelijks mee. Ik snap dat mijn droom niet de droom van iedereen is, maar iedereen heeft er een mening over. Dat gaat van goedbedoelde adviezen tot soms regelrechte angstscenario’s. Mensen projecteren hun eigen gevoelens op jouw plan. Er zijn maar een aantal mensen geweest die tegen mij zeiden: ja dat moet je doen! De meesten zeiden ja, maar. Ja, maar kun je dan niet beter onbetaald verlof opnemen? Ja, maar kun je dan niet beter je huis verhuren? Ja, maar dan heb je straks niks meer en moet je opnieuw beginnen? Ja, maar hoe moet het dan met je ouders?
 
JA, MAAR WHAT IF I’LL FLY?!
 
Het zijn allemaal opmerkingen in het kader van what if you’ll fall. Het kan misgaan, ik kan spijt krijgen en ik kan met lege handen komen te staan. Maar alles beter dan een droom hebben en deze nooit gerealiseerd te hebben. Dat lijkt me het ergste wat er is. Op je sterfbed liggen en denken had ik maar. We stellen al veel te veel uit. Onder het mom van als de kinderen groot zijn dan… als ik met pensioen ben dan. Maar we hebben geen garantie op morgen, dus go and live your life NOW!

Leave a Reply

Close Menu
×
×

Cart