In gesprek met je intuïtie

Do's and Dont's

Je brein heeft niet altijd de oplossing

Je intuïtie, ook wel inner voice genaamd, is dat stemmetje dat je vaak wel hoort fluisteren op de achtergrond, maar niet altijd de aandacht geeft die het verdient. Je brein overschreeuwt vaak hetgeen je intuïtie je duidelijk wilt maken. Je brein wil graag helpen om je problemen op te lossen.  Maar zoals je vast wel hebt gemerkt, is je brein daar niet altijd heel goed in. Je kunt soms compleet vast komen te zitten in je eigen gedachtenpatronen.

Luisteren naar dat andere stemmetje

Het is dan een heel fijne gedachte om te weten dat je nog een ander stemmetje hebt waar je naar zou kunnen gaan luisteren. Een stem die altijd tot je spreekt en een bepaalde inner wisdom ademt. De antwoorden die deze stem geeft zijn altijd rustgevend en zorgen voor ontspanning als je het even niet meer weet.

Als we het even niet meer weten, zoeken we het vaak buiten onszelf. Terwijl we alle antwoorden in ons hebben. Alles om je goed te voelen, in wat voor omstandigheid je je ook bevindt.

Hart of gut-feeling

Waar de stem gevoeld wordt, verschilt per persoon: de één voelt het in de hartstreek, de ander voelt het in haar buik. Het wordt dan ook wel eens gut-feeling genoemd.

Hoewel het inner voice genoemd wordt, openbaart je intuïtie zich niet altijd als een stem. Sommige mensen voelen de antwoorden en anderen zien juist beelden. Het is allemaal oke. Jij vertaalt vervolgens die gevoelens of beelden tot begrijpelijke antwoorden.

Welke onderwerpen maak je bespreekbaar

Je kunt elk onderwerp bespreken met je intuïtie. Maar als je voor het eerst bewust met je intuïtie in gesprek gaat (onbewust hebben we het allemaal wel eens gedaan), is het het makkelijkst om het te doen over lichtere onderwerpen waar je graag antwoorden op wilt hebben.

Op het moment dat je zwaar in de stress zit en je brein alles overschreeuwt, is het niet heel makkelijk om te beginnen met het intunen tot je intuïtie. Het is niet onmogelijk, maar makkelijker is het om te beginnen met onderwerpen waar je geen heftige gevoelens bij hebt.

Door het op lichtere onderwerpen toe te passen, te zien wat het voor je doet en hoe je je na zo’n gesprek voelt, creëer je vertrouwen in je inner voice. Je zult zelf ook merken dat de antwoorden rustgevend zijn.

“Je intuïtie is vaak niet lang van stof, het heeft aan een enkel woord genoeg. Ons bewustzijn geeft er vaak meer woorden aan om tot begrijpelijke antwoorden te komen. ” 

Hoe te beginnen

Als je in gesprek wilt gaan met je intuïtie, helpt het om op een rustige plek te gaan zitten, waar je niet gestoord kan worden. Maak het jezelf comfortabel door bijvoorbeeld een kaars aan te steken of wierook. Sommige mensen vinden het fijn om bepaalde stenen in hun hand te houden of in de ruimte te hebben.

Het kan ook helpen om je hand op je hart of je buik te leggen, afhankelijk van waar jouw inner voice huist.

Ontspan je schouders en adem een paar keer goed in en uit. Je ogen dicht doen helpt ook om naar binnen te keren. Zeker in een prikkelende omgeving.

Schrijven

Als je net start met het intunen tot je intuïtie, kun je het beste de vragen en antwoorden opschrijven. Zo blijf je beter in de ontvangst modus en kun je de flow van het gesprek teruglezen.

Je kunt elke vraag stellen die je wilt, maar vraag ook door:

‘Waarom is het oke als…’

‘Waarom voelt het zo?’

‘Wat bedoel je met…’

Met je bewustzijn observeer je wat je inner voice te zeggen heeft.

Soms zal je brein tussendoor komen. Richt je aandacht dan weer naar beneden (hart of buik).

Check tussen het vragen door hoe je je voelt.

Hoe weet ik of het antwoord afkomstig is van mijn brein danwel mijn intuïtie?

Je intuïtie is vaak niet lang van stof, het heeft aan een enkel woord genoeg. Ons bewustzijn geeft er vaak meer woorden aan om tot begrijpelijke antwoorden te komen. Vaak gebruikt het ook dezelfde woorden. Neem niet zomaar aan wat die die woorden betekenen, maar vraag om een definitie. Dit zal je meer helderheid geven.

Vaak weet je dat het antwoord van je brein afkomstig is, als je er letterlijk over na hebt gedacht.

Als je antwoorden krijgt, maar er niet zeker bent of het van je inner voice komt, vraag het dan gewoon: ‘is dit antwoord van mijn innervoice afkomstig?’
Vaak laten mensen het antwoord voorbij gaan als ze niet zeker weten of het van hun intuïtie afkomstig is, terwijl het eigenlijk de mogelijkheid biedt om nog tien vragen te stellen. Je kunt je vraag ook anders stellen.

Is het erg als je brein antwoorden geeft

Het is helemaal niet erg als je brein tussendoor komt met antwoorden. Het is net een klein kind: het wil gewoon gehoord worden 😉

De antwoorden die je brein geeft, kun je mooi weer gebruiken om aan je intuïtie te stellen.

Hoe meer je intuned tot je intuïtie, hoe beter je erin gaat worden. Het is als het opbouwen van spieren. Oefening baart kunst! Op een gegeven moment wordt het steeds duidelijker of het antwoord van je intuïtie afkomstig is of van je brein.

Samen of alleen

Vind je het moeilijk om zowel de vragen te stellen als de antwoorden te ontvangen? Dat is heel begrijpelijk! Je kunt het ook samen met iemand doen, waarbij de één de vragen stelt en de ander de antwoorden geeft.

Heb je niemand in je omgeving met wie je dit kunt oefenen, sluit  je dan aan bij onze community. We hebben inner voice groups waar je een oproep kunt doen voor een gesprekspartner!

Leave a Reply

Close Menu
×
×

Cart