Je realiteit is maakbaar!

Hoe ik meer eenhoorns in mijn leven ben gaan zien en hoe jij dat ook kunt.
(zonder geestverruimende middelen 😉 )

Ongeveer een jaar geleden zat ik tegen een burn-out aan. Het lukte me niet om de bekende ballen hoog te houden. Ik was net begonnen aan een fulltime baan als leidinggevende, terwijl ik ook een goede en blije moeder en vrouw wilde blijven voor mijn gezin. Daarbij moest ik van mijzelf mijn huis schoonhouden, een goede conditie houden en ga zo maar door.

Ik dacht constant: “Als ik nu ….. voor elkaar krijg, dan zal, kan of mag ik gelukkig zijn. Niets was minder waar. Ik voelde me ellendig op het werk en thuis was ik alleen maar moe. Mijn weerstand werd minder, waardoor ik ieder virusje opliep dat er op dat moment heerste. Het enige wat ik deed om te ontspannen, was mezelf verdoven door te Netflixen op de bank of me te verheugen een vakantie die ik pas over maanden zou hebben. En als die vakantie dan daar was, lagen de verwachtingen zo hoog dat het uiteindelijk enorm tegenviel. We hadden de hele vakantie stromende regen, het huisje viel tegen en alle rotgevoelens die ik in de drukke periode had weggestopt, kregen alle ruimte om in die zee van vrije tijd naar boven te komen.

Ik voelde me enorm tekort schieten als moeder, als vrouw, als leidinggevende maar vooral naar mezelf. Hier is het leven toch niet voor bedoeld? Werken, opruimen en op de bank ploffen? Ik weet nu dat het leven ook bedoeld is voor dit soort momenten. Die momenten dat je het zo spuugzat bent, dat niets doen geen optie is. Soms moet je even diep in de ellende zitten voordat je beseft dat dit niet is wat je wilt. Herken je mijn verhaal en voel jij je op dit moment te kort schieten? Goed nieuws. Vanuit dit punt kun je juist gaan bepalen wat je wel wil! Oh, en voor de duidelijkheid, je schiet niet te kort en dat zal je ook nooit doen.

‘Everything you can imagine is real.’ 

~Pablo Picasso

Ik begon met mediteren, schrijven naar mijn intuïtie en bewuster te leven. Ik leerde dat ik van dankbaarheid gelukkiger werd, dompelde mezelf onder in informatie over het verruimen van je bewustzijn en het bepalen van je realiteit en het herprogrammeren van je hersenen. Dat laatste klinkt misschien rigoreus, maar het is eenvoudiger en leuker dan je denkt. Op het moment dat je ontdekt hoe het werkt, begin je te zien dat je jouw eigen realiteit kunt creëren.

Ik kan me nog heel goed herinneren wanneer het kwartje viel. Het was toen ik overal eenhoorns begon te zien. Voordat je dit verhaal weg klikt en denkt die ziet ze vliegen 😉 , ‘bare with me.’  Het is de moeite waard en ik weet zeker dat het jou ook kan helpen als bovenstaande situatie herkenbaar voor je is. Om te beginnen had ik nou niet echt wat met eenhoorns en dat is juist de reden waarom het kwartje viel. Als er iets waar je geen ervaring of associatie mee hebt ineens in je leven kan verschijnen, dan kan het met alles.

Vorig jaar was ik al een eind op weg naar een bewuster en rustiger leven, maar toen had ik het moeilijker dan nu. Ik ging met lood in mijn schoenen en tegenzin naar mijn werk. ‘Weer een dag vol weerstand, conflicten en gezeur.”: dacht ik. Ik had me al verdiept in materie over je realiteit veranderen maar ik voelde er nog niet zo veel bij, zeker niet op dat moment. Ik liep al mopperend naar de auto en ik zei hardop: ”Mijn eigen realiteit creëren, tuurlijk. Nou…als ik dan mijn eigen realiteit kan creëren waarom leef ik dan niet in een wereld omringd door eenhoorns in plaats van deze klote realiteit!”

Ik reed weg en moest bij de rotonde afremmen voor een vrachtwagen. “Tuuuuuurlijk”, dacht ik: “Lekker de hele provinciale weg achter zo’n kutvrachtwagen rijden. Dat kan er ook wel bij.”

Ik reed achter de vrachtwagen en mijn aandacht werd getrokken door het logo achterop, aangezien er weinig anders was om naar te kijken. Het was een of ander fantasiepaard en ik probeerde uit te vogelen wat het was. Een gedachten die in me opkwam was:” Dat lijkt wel een eenhoorn.” Een paar seconden of een minuut later ,herinnerde ik me mijn opmerking van even daarvoor toen ik in de auto stapte. Op dat moment viel het kwartje.

“What the fuck, ik kan mijn eigen realiteit creëren. Het gaat erom dat ik bepaal waar ik mij op focus!” Vanaf dat moment begon ik overal eenhoorns te zien.

Op televisie zag ik iemand drijven in een eenhoornzwemband. Ik zag op een verjaardag een meisje met eenhoornsokken aan, in Snapchat zag ik mijn gezicht in een eenhoornafbeelding dansen. Ik zag eenhoornballonnen in huizen terwijl door een straat reed. Ik zag  zelfgebreide eenhoormutsen. In een pretpark zag ik een groep meisjes lopen in eenhoornpakken en ga zo maar door!

Tegenwoordig heb ik nog steeds eenhoornmomenten. Op het moment dat ik ze zie, herinnert het me weer aan dat magische moment van vorig jaar, waarbij alles op zijn plaats viel en waarbij ik besloot dat ik zelf invloed heb op hoe ik de wereld bekijk.

Is dit zweverig of magisch? Ja en nee. Dat eerste moment waarop het logo van de eenhoorn op de achterkant van die vrachtwagen zowat in mijn gezicht werd geduwd was pure magie voor mij. Dit was een zetje van iets of iemand om, op een hele humoristische manier, te kiezen voor een leuker leven.

Aan de andere kant is het niet meer dan logisch. We kennen allemaal de voorbeelden van vrouwen die zwanger willen worden en overal zwangere vrouwen zien of als je een bepaalde auto wil kopen en die ineens overal ziet rijden. De eenhoornmutsen, pakken, kussens en sokken waren niet mysterieus, ze waren er altijd al. Ik begon ze alleen op te merken omdat ik besloot ze te zien en me erop te focussen. Mijn bewustzijn begon er voor open te staan waardoor het niet meer werd geblokkeerd door mijn brein.

Je brein verwerkt slechts 0,0000000005%, van wat het binnenkrijgt, dus het krijgt maar een fractie van de realiteit mee. Het brein moet ook dingen blokkeren om dat waar jij je op focust begrijpelijk te maken. Dat betekent dat jij dus je brein een handje kunt helpen door te bepalen waar jij je op wilt focussen. Je zal zien dat deze dingen, op het moment dat jij je er voor open stelt, in jouw realiteit verschijnen. Het is aan jou om te kiezen of je er in mee gaat of niet.

Ik heb gekozen om eenhoorns te zien en nu gaat het een jaar later veel beter met me. Ik heb veel meer energie, de virusjes hebben mij dit jaar overgeslagen, ik heb plezier op mijn werk en ik heb Deborah ontmoet. We zijn samen bezig met allerlei leuke dingen waaronder ‘The Expandition’. Na het focussen ben ik doorgegaan met de volgende stap, het aantrekken van je realiteit. Binnenkort geven we onze eerste workshop waarin we mensen leren om met hun intuïtie in contact te komen. Ik heb nog steeds mijn chagrijnige moppermomenten en dat is oké! Ik weet dat ze nut hebben en dat ze me helpen om te bepalen wat ik juist wel wil.

We helpen je graag om jouw realiteit te creëren, om verantwoordelijkheid te nemen in je leven waardoor je meer plezier gaat ervaren, maar ook de juiste keuzes gaat maken om datgene te doen waar jij gelukkig van wordt. Wij geloven dat een gelukkig mens meer kan betekenen voor anderen en dat de wereld daarvan een betere plek wordt.

Wil jij ook meer naar je intuïtie luisteren en dingen in je leven ervaren die je blijdschap en energie geven? Wil je ook meer plezier en waardevolle belevenissen aantrekken in je leven?

Stuur ons een bericht, volg ons op Instagram of download onze inspiratiegids.

We helpen je graag verder om de antwoorden in jezelf te vinden!

Leave a Reply

Close Menu
×
×

Cart