Jobs fill your pocket, adventures fill your soul

Een verhaal over hoe het loslaten van zekerheden soms de enige manier is om erachter te komen wat je wel wilt.

Voordat we begonnen met deze blog, wist ik niet goed wat ik wilde met mijn leven. Janet wist dat ze een particulier recherchebureau wilde gaan starten. Linda, onze andere expander, wilde iets betekenen voor mensen met HSP. Tja en ik, ik wist alleen dat ik “iets” creatiefs wilde gaan doen.

Ik bleef vragen stellen aan mijn intuïtie, maar er kwam niet echt een duidelijk antwoord. Ik was ook behoorlijk druk met werk en in mijn privéleven ben ik eigenlijk ook altijd bezig.

Ik wist dat ik ruimte nodig had om dingen te overdenken. Om die reden besloot ik dat ik een dag minder wilde werken. Een hele stap, want dat betekent minder verdienen. Maar aan de andere kant zou het mij wel tijd opleveren om te bedenken wat voor creatiefs ik wilde gaan doen en hoe ik daar mijn geld mee wilde gaan verdienen. Ik stelde het voor aan mijn manager en hij vond het een goed plan.

In de tussentijd hadden mijn vriend en ik het over verhuizen. We wonen al 11 jaar in ons huidige huis en we hadden allebei het gevoel dat het tijd was voor iets nieuws. Als je al 11 jaar over dezelfde weg naar huis rijdt, al 11 jaar in dezelfde metro zit naar je werk en terug en dezelfde gezichten in je buurt ziet, kan het soms aanvoelen als een sleur. Dat willen we allebei graag doorbreken.

De huizenmarkt is goed op het moment, dus nu is het juiste moment. Maar ja, dan komt de vraag op waar naartoe? Mijn vriend heeft al heel lang het gevoel dat hij naar een ander land wil verhuizen. Maar ik weet het zo net nog niet. Op de een of andere manier kwamen we op het idee om na de verkoop van ons huis eerst een camper te kopen en een tijd door Europa te gaan reizen voordat we ergens gaan settelen. Ahhhhh!

Een tijdje geleden zag ik deze quote op Instagram en die kwam echt bij me binnen:

No, we don’t need more sleep. It’s our souls that are tired, not our bodies. We need nature. We need magic. We need adventure. We need freedom. We need truth. We need stillness. We don’t need more sleep, we need to wake up and live.

– Brooke Hampton

 Ik ben zo iemand die zich heel vaak moe voelt ongeacht hoeveel slaap ik krijg. Zou dit dan de oplossing zijn?

Ik merkte dat onze plannen een hoop bij mensen losmaakt. Zo hebben veel mensen die ik sprak onvervulde dromen. Dromen die niet waargemaakt worden of worden uitgesteld totdat de kinderen oud genoeg zijn, als ze genoeg geld of tijd hebben of als ze met pensioen zijn.”

Ondanks dat ik een controlfreak ben, wist ik vanuit mijn hart dat ik deze stap moet zetten. Ik twijfel al jaren wat ik nou wil met mijn leven, maar ik heb nog nooit echt moedige keuzes genomen. Tuurlijk ben ik een aantal keer van baan gewisseld, maar het was altijd een veilige keuze. In het verlengde van mijn studie.

Ik hoop dat ik door al mijn zekerheden los te laten – werk, huis, familie en vrienden – ruimte creëer  om goed na te kunnen denken, te ontspannen, te genieten van de natuur en meer in het NU te leven. En niet onbelangrijk: ruimte te geven aan mijn creativiteit.

Ik heb al veel mensen, waaronder collega’s, over onze plannen verteld. Iedereen reageerde er super positief op. Ik merkte dat onze plannen een hoop bij mensen losmaakt. Zo hebben veel mensen die ik sprak onvervulde dromen. Dromen die niet waargemaakt worden of worden uitgesteld totdat de kinderen oud genoeg zijn, als ze genoeg geld of tijd hebben of als ze met pensioen zijn.

Zo was ik ook. Vooral het tijd en geld verhaal ging voor mij op. Maar ik leer steeds meer op mijn expandition dat we alleen NU hebben. Hoe cliché het ook klinkt: we hebben geen garanties op morgen, laat staan een pensioen.

Voor nu zijn we druk met het afmaken van ons huis (nee, na 11 jaar was het nog steeds niet af, don’t ask ;-)). De makelaar heeft het goed getaxeerd, dus het is de moeite waard om er nog wat energie in te steken. Als het verkocht is gaan we al onze spullen uitzoeken. We willen maar een klein gedeelte bewaren. De rest geven we weg of verkopen we. Ik voel me al vrij als ik eraan denk.

Grappig om te zien hoe mijn leven zich ontvouwt op een manier die ik niet had kunnen bedenken een paar maanden geleden! Dat is ook het mooie van het leven: het zit vol verrassingen!

***

Heb jij wel eens moedige keuzes gemaakt? Wat heeft het je gebracht? We vinden het leuk om wat van je te horen!

Leave a Reply

Close Menu
×
×

Cart