‘Increase in me that wisdom, Which discovers my true interest. Strengthen my resolution, To perform to that which wisdom dictates.’

Franklin

Vrije vertaling: Laat mij meer naar mijn intuïtie luisteren en laat me het lef hebben om mijn intuïtie op te volgen.

 

Hi, ik ben Janet en ik luister maar mijn intuïtie 😉

Dit lijkt een logische zin, maar zo eenvoudig was het niet om dit op te schrijven.

Laatst gaf ik een presentatie voor een leiderschapscursus. Ik sloot mijn laptop aan op de beamer en per ongeluk stond er nog een intuïtie brief open die ik de dag ervoor had geschreven. De hele groep zag mijn prangende levensvragen en de antwoorden daarop.Ik kon op dat moment wel door de grond zakken en om eerlijk te zijn voel ik het weer terwijl ik dit opschrijf ;-).

Best gek toch als je een website bent begonnen die gaat over het luisteren naar je intuïtie. Het zette me aan het denken.

Ik heb me hier nog nooit voorgesteld. Ik besefte me dat ik het onbewust had vermeden.

Ongemak

Ik werk al jaren bij de politie en ik vind het nog lastig om deze twee werelden te combineren. Alhoewel daar juist dagelijks hele belangrijke beslissingen worden genomen op basis van een onderbuikgevoel, is het toch nog vreemd om te spreken over luisteren naar je intuïtie. Het wordt nogal zweverig gevonden, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Luisteren naar je intuïtie is dus een eerste stap, maar daarna doen wat volgens je intuïtie het beste is, is een tweede stap, ook al brengt het wat ongemak met zich mee. Tijd om mee voor te stellen dus.

Even voorstellen

Ik ben Janet, 38 jaar, getrouwd en moeder van een zoontje van 4. 

Als kind wilde ik vroeger maar 1 ding en dat was een detective worden. Omdat een detective zoals je ze op Netflix ziet, niet bestaat, ben ik bij de politie gaan werken. Dat doe ik nu alweer 20 jaar, waarvan een groot deel bij de recherche. Door het werk ben ik heel analytisch ingesteld en werk ik op basis van feiten en omstandigheden.

Toch merkte ik dat veel van mijn beslissingen ook vanuit een onderbuikgevoel werden genomen. Ook merkte ik dat juist die beslissingen achteraf de juiste waren geweest (ook als ik ze niet had opgevolgd). De laatste jaren ben ik dit steeds fascinerender gaan vinden. We kunnen zo veel meer met ons brein en onze intuïtie dan we denken en hoe mooi zou het zijn als een sterke intuïtie in combinatie met een analytisch vermogen, ervoor zorgt dat de ware toedracht vaker en sneller kan worden achterhaald?

Droom

Op dit moment is het nog steeds mijn droom om mijn jeugdwens te volgen en een bedrijf te starten waarbij de kwaliteit van opsporingswerk wordt verbeterd. Dit kan op allerlei verschillende manieren zijn, zowel wetenschappelijk maar ook door gebruik te maken van je intuïtie en het ontwikkelen van je mentale kracht.

Een jaar geleden had ik me niet kunnen voorstellen dat dit me ooit zou lukken. Ik zat vast in een situatie van werken en de hypotheek aflossen en ik wist niet hoe ik tijd moest maken om te werken aan mijn droom. Ik zat vol met onbewuste overtuigingen, en vastgeroeste patronen. Samen met Deborah besloten we om ‘the expandition’ op te starten en onze weg en groei te delen. Wij weten namelijk als geen ander hoe het is om je gevangen te voelen in het hamsterwieltje van je dagelijkse (financiële) verplichtingen, je eigen perfectionisme of angsten om de volgende stap te nemen.  Deborah en ik zijn al een eind op weg, maar uiteraard zijn we er nog niet. En dat is helemaal goed, want het gaat juist om de weg er naartoe.

Herken je dit?

Als wij elkaar hebben gevonden, betekent het dat er veel meer mensen zijn die zich op deze plek bevinden. Herken jij dit en ben je er ook klaar voor om naar jouw intuïtie te luisteren en de stappen te nemen? Ik hoor heel graag wie jij bent en waar je nu staat!

The Master Key System

De quote is overigens uit het boek ‘The Master Key System’ van Charles F. Haanel. Het is eigenlijk een 24-delige thuiscursus uit 1912 die eens per maand naar de deelnemer werd gestuurd. Het is één van de voorlopers van ‘The Secret’ en ‘The Law of Attraction’ maar dan in ‘niet commerciële’ vorm. De inhoud van het boek is voor mij heel waardevol en deze quote is mijn reminder om naar de wijsheid in mezelf te luisteren en de kracht en het lef te hebben om mijn intuïtie te volgen.

Dit zijn de boeken die op dit moment de meeste invloed op me hebben. Het zijn niet echt boeken die je even lekker wegleest, maar boeken waarvan je soms weken op een pagina kunt broeden.

Dit zijn de podcasts die ik vaak luister.

“Everything you can imagine is real”

 Pablo Picasso

Close Menu
×
×

Cart