Wees dankbaar voor wat er al is!

Het is menselijk om steeds te willen groeien en daarbij doelen te stellen. Bijvoorbeeld een groter huis te willen hebben of een betere baan. Maar daarbij ligt de focus al gauw op wat je niet hebt. Het is oke om doelen en verlangens te hebben, maar het is belangrijk om in gedachten te houden wat je nu al hebt en hebt bereikt.

Lange tijd heb ik gefocust op wat er niet was in mijn leven. Mijn huis was niet af, ik zat vast in de ratrace, ik had niet genoeg geld en ik wilde een baan die beter bij me paste. Mijn focus lag compleet op wat er miste in mijn leven en dat zorgde ervoor dat ik me eigenlijk heel slecht voelde.

Toen ik mezelf in de Law of Attraction begon te verdiepen, werd ik me bewust van het feit dat ik dat wat er niet was, juist aantrok door mijn focus op wat er miste. Een focus op negativiteit en negatieve gevoelens/vibraties trekken meer negativiteit aan. Om hierin verandering teweeg te brengen, heb ik echt mijn bewustzijn moeten veranderen. Ik heb de volgende twee dingen gedaan die echt voor verandering hebben gezorgd in mijn leven:

1) Een attitude of gratitude creëren;

2) Stoppen met denken aan alles wat ik niet heb en de focus leggen op wat ik graag zou willen vanuit positieve gevoelens.

Creëren van een attitude of gratitude

Door een attitude of gratitude op te bouwen, komt je focus te liggen op alles wat er nu wél al is. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn, maar dat vergeten we vaak omdat we zo bezig zijn met het volgende op onze wensenlijst. Zo ben ik dankbaar voor het feit dat ik überhaupt een dak boven mijn hoofd heb, stromend water heb, een overvloed aan eten, een leuke vriend, fijne vriendinnen en een inkomen dat mij de vrijheid geeft om te kopen wat ik nodig heb.

Dankbaarheid tonen betekent niet dat je leuk moet gaan vinden wat je echt niet leuk vindt. Ik bedoel een huis dat niet af is, is gewoon ruk. Maar ik kan er wel voor kiezen om mij te focussen op het feit dat mijn woonkamer wel af is en een fijne ruimte is om in te zijn. Of dat mijn tuin echt een heel fijne plek is om een koffietje in te drinken als de zon schijnt. Je realiteit wordt gecreëerd door waar jij je focus op legt. Hoe ik mij voel over mijn huis, is afhankelijk van hoe ik het ervaar: onaf of een fijne plek om te zijn.

Die shift in je bewustzijn maken heeft voor mij zoveel verschil gemaakt! Ik voel me echt een tevreden mens. En vanuit die state of mind kun je veel meer positiviteit aantrekken en echt expanden!

Door dagelijks in een gratitude journal te schrijven ben ik meer dankbaarheid voor dingen gaan voelen. ‘s Avonds voor het slapen gaan schrijf ik vijf dingen op waar ik dankbaar voor ben die dag. Zelfs op slechte dagen kan ik minstens vijf dingen bedenken. Als ik teruglees in mijn journal besef ik me steeds meer dat het echt draait om de kleine dingen in het leven: een zonnige dag, een compliment van een collega, de wekker niet hoeven te zetten op een zaterdag, het zien van een regenboog etc. Het doet je echt inzien wat belangrijk is in het leven.

Be thankful for what you have; you’ll end up having more. If you concentrate on what you don’t have, you will never, ever have enough”

– Oprah Winfrey

Wat wil ik aantrekken?

Dr. Joe Dispenza zegt dat dankbaarheid de ultieme staat is waarin het mogelijk is om te ontvangen. Als je waardeert wat je al hebt (bereikt), dan zend je de vibratie uit dat je er klaar voor bent om meer van datgene waar je dankbaar voor bent te ontvangen. Bijvoorbeeld toen ik ben gaan waarderen hoeveel ik maandelijks te besteden had, heb ik nooit meer een tekort ervaren.

Ik was zo iemand die geregeld mijn bankrekening checkte om te kijken of er wel voldoende saldo opstond. Daarmee zond ik de vibraties van een tekort aan geld uit met als resultaat dat er niet altijd genoeg was. Nu doe ik dat niet meer en er is eigenlijk altijd genoeg. Ik leef vanuit vertrouwen dat er altijd meer dan voldoende geld staat op mijn rekening. Het is als wiskunde:

dankbaarheid + verwachting = realiteit

Ik zal dat wat verder toelichten: Dankbaarheid heb ik zojuist besproken. Geloven dat je al hebt wat je wenst te hebben (in mijn geval genoeg geld) zorgt voor een shift in energie en kan negatieve gedachten omzetten in positieve. Kies je overtuigingen op basis van hoe ze je laten voelen. De overtuiging dat je niet genoeg geld hebt, zorgt ervoor dat je je rot voelt. Daarmee zend je negativiteit uit. De overtuiging dat er meer dan voldoende geld is, zorgt voor rust en vertrouwen. Daarmee zend je positiviteit uit en trek je geld aan.

Het is belangrijk om bij die verwachting die je hebt, geen weerstand te voelen. Je voelt je goed in de wetenschap dat je bijvoorbeeld meer dan genoeg geld hebt, zonder negatieve gedachten te hebben over geld. Je hebt vertrouwen dat het zo is, dat het universum je erbij helpt en dat je zelfs een stapje terug kunt doen. Maar als je signalen krijgt, onderneem je actie. Uiteindelijk zal wat je wenst ook daadwerkelijk je realiteit worden. Zo werkt de wet van de aantrekkingkwacht nu eenmaal. En als het voor mij werkt, dan werkt het ook zeker voor jou 😉

Ik zal deze week op Instagram stories mijn gratitude journal bijhouden (onder de button GRATITUDE) als voorbeeld hoe het werkt. Ik hoop dat het je inspireert om het ook te gaan doen. Zoals ik al zei: als het voor mij werkt, werkt het ook zeker voor jou!

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Close Menu
×
×

Cart