Je hebt alle antwoorden in je!

Hoe het luisteren naar mijn intuïtie mijn relatie met tijd verandert.

Als we met een bepaalde vraag of probleem zitten, zijn we geneigd om andere mensen om advies te vragen. Je legt al snel je probleem neer bij een vriend of vriendin of een coach bijvoorbeeld. Maar wat als ik je vertel, dat je alle antwoorden al in je hebt?

Een tijdje terug ben ik op aanraden van Janet gaan schrijven naar mijn intuïtie. Janet had haar intuïtiebrieven met mij gedeeld en er sprak zoveel rust vanuit.

Intuïtie is een vorm van innerlijke wijsheid. Je intuïtie weet dingen waar je met je brein niet bij komt. Hoe meer ik naar mijn intuïtie schrijf, hoe meer ik erin geloof dat de antwoorden die we zoeken er al zijn, in ons.

Om antwoorden te krijgen, is het voor mij noodzakelijk dat ik even in rust en stilte kan zijn. Ik moet echt even alleen zijn, zonder afleidingen. Anders hoor ik niet wat mijn intuïtie mij wil zeggen. Het enige wat ik dan hoor is het gekwetter van mijn brein :-).

Een tijdje geleden schreef ik naar mijn intuïtie over mijn expandition. Ik deelde het vraag antwoord gesprek met Janet en Linda (onze andere expander). Janet zei iets dat gelijk resoneerde met me. Ze zei: “het lijkt alsof alle antwoorden die we krijgen van onze intuïties dezelfde bron hebben. Het is namelijk altijd geruststellend.”

We spraken nog wat verder over onze intuïtie en de antwoorden die eruit voortkomen.  Linda had het gevoel dat de antwoorden van haar intuïtie afkomstig waren van haarzelf, om zichzelf gerust te stellen. Zo voelde het in het begin voor mij ook, maar ik wist dat als ik dezelfde vragen zou stellen aan mijn brein, er andere antwoorden zouden komen.

Mijn complexe relatie met tijd

Eén van de dingen waar ik erg mee struggle is het concept tijd. Voor mijn gevoel is er nooit genoeg tijd om zowel de dingen te doen waar ik van houd als de dingen te doen die ik moet doen. Ik voel me altijd erg beperkt door tijd. En omdat ik uitga van een tekort eraan, creëer ik meer tekort…

Ik wilde eens ervaren wat mijn intuïtie hierover te vertellen had.

“het lijkt alsof alle antwoorden die we krijgen van onze intuïties dezelfde bron hebben. Het is namelijk altijd geruststellend.” 

Ik deel hieronder mijn vragen en de antwoorden die ik heb ontvangen van mijn intuïtie. Ik ervaar mijn intuitie als afkomstig uit mijn gut (darmen, maar dat klinkt zo vies 😉 in tegenstelling tot anderen die het ervaren in hun hart.

Waarom heb ik zoveel moeite met tijd?

Gut: Omdat je er vanuit gaat dat er niet genoeg van is.

Is er wel genoeg van dan?

Gut: Er is altijd genoeg. Overvloed is je natuurlijke staat. Ook wat tijd betreft is er sprake van overvloed.

Als dat zo is, waarom heb ik dan toch het gevoel dat er tekort van is?

Gut: Omdat je je op een verkeerde manier op tijd focust. Je benadert tijd vanuit een tekort (lack). Als je iets vanuit tekort benadert, zal er altijd tekort zijn.

Wat kan ik doen om mijn benadering te veranderen?

Gut: Begin te geloven dat er meer dan genoeg tijd is in de wereld. Herhaal dat zo vaak als nodig voor jezelf. Even zo belangrijk is het om prioriteiten te stellen. Je bent geen human doing, maar een human being. Door minder te doen en je tijd te nemen, zul je ervaren dat er meer tijd is.

En op drukke dagen? Die kan ik niet altijd voorkomen. Hoe zorg ik dan dat ik rustig blijf?

Gut: Als je je overwhelmed voelt, let dan op je ademhaling. Realiseer je dat je alleen NU hebt. Wees aanwezig in wat je nu aan het doen bent.  Laat je niet afleiden door het volgende op je to-do-list. Door je druk te maken of er wel genoeg tijd is om alles te doen, verlies je tijd die je had kunnen besteden aan de taak. Als je veel te doen hebt, beslis dan wat het meest belangrijke is dat je moet doen en begin daaraan. Hoe drukker je bent, hoe meer pauzes je moet inlassen om bij de les te blijven. Neem kleine momentjes voor jezelf om adem te halen, mediteren, een wandelingetje te maken etc. Na zo’n pauze ga je verder met het volgende belangrijke ding op je lijstje.

Ik heb juist het gevoel dat pauzes nemen als je het druk hebt tijd kost.

Gut: Hoe tegengesteld het ook mag lijken, juist door geen pauzes in te lassen zul je onproductiever worden. Je hebt pauzes nodig om je focus weer terug te krijgen. Bovendien is het nemen van pauzes een vorm van zelfliefde. Wees lief voor jezelf. Sta jezelf toe soms even niets te doen.

De antwoorden die ik ontving waren zoals altijd geruststellend. Ik probeer nu met mijn aandacht erbij te blijven als ik iets aan het doen ben en minder op de klok te letten. Ik ben er nog niet helemaal, maar ik heb er alle vertrouwen in dat mijn relatie met tijd ten goede zal keren.

Heb jij wel eens naar je intuïtie geschreven of ermee gesproken? Zo ja, wat heeft het je gebracht? Heb je het nog nooit gedaan en wil je het eens proberen? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je erbij!

Leave a Reply

Close Menu
×
×

Cart